Werving en opleiding schippers

Werving en opleiding schippers en gidsen
Op dit moment zijn er voldoende schippers voor de Vechtzomp, maar in de toekomst kunnen we altijd een uitvraag doen. Voor nu zullen we nieuwe aanmeldingen op een wachtlijst plaatsen.  Voor alle vrijwillige schippers is het een vereiste dat zij niet alleen met de zomp moeten kunnen varen, maar ook over de theoretische kennis beschikken die noodzakelijk is om met passagiers te mogen varen. Ervaring is niet vereist, maar een beetje ‘vaargevoel’ maakt het wel gemakkelijker. Hiervoor zullen speciale introductiedagen worden gegeven door ervaren schippers van de Vechtzomp.
Het theoretische examen wordt afgenomen door het CBR. Later volgt nog een praktijkopleiding om het varen onder de knie te krijgen.

Gidsen zijn nog altijd welkom. Vind jij het leuk om passagiers een leuke en leerzame middag te bezorgen door allerlei weetjes over de historie van de zomp, de waterhuishouding van de Vecht en alles wat er op en rondom de Vecht speelt te vertellen en weet jij als gastvrouw/heer onze passagiers een unieke ervaring te laten beleven, aarzel dan niet om je op te geven.
Voor de duidelijkheid: het zijn vrijwillige, onbetaalde functies, maar het plezier is onbetaalbaar.
Mocht je schipper of gids willen worden of goed verhalen kunnen vertellen, fit qua ‘lijf en leden’, dan kun je alvast een mailtje sturen naar info@ommervechtzomp.nl, t.a.v. Willem van Wijngaarden.

Geef daarbij aan waar je belangstelling naar uitgaat. Je wordt dan in ieder geval op de lijst gezet van kandidaten en wordt later uitgenodigd voor een informatiebijenkomst. Daarna vindt de selectie plaats.