Werving en opleiding schippers

Werving en opleiding schippers
Een dagcursus voor de toekomstige schippers wordt in januari in Ommen gegeven in drie groepen. Voor alle vrijwillig schippers is het een vereiste dat zij niet alleen met de zomp moeten kunnen varen, maar ook over de theoretische kennis beschikken die noodzakelijk is om met passagiers te mogen varen. Ervaring is niet vereist, maar een beetje ‘vaargevoel’ maakt het wel gemakkelijker.
Het theoretische examen wordt afgenomen door het CBR. Later volgt nog een praktijkopleiding om het varen onder de knie te krijgen.
De komende weken begint de werving voor de schippers en de vertellers die de passagiers aangenaam moeten gaan bezighouden met allerlei weetjes over de historie van de zomp, de waterhuishouding van de Vecht en alles wat er op en rondom de Vecht speelt.
Voor de duidelijkheid: het zijn vrijwillige, onbetaalde functies.
Mocht je schipper willen worden of goed verhalen kunnen vertellen, fit qua ‘lijf en leden’, dan kun je alvast een mailtje sturen naar info@ommervechtzomp.nl, t.a.v. Hans Bottema.
Geef daarbij aan waar je belangstelling naar uitgaat. Je wordt dan in ieder geval op de lijst gezet van kandidaten en wordt later uitgenodigd voor een informatiebijenkomst. Daarna vindt de selectie plaats!