We zijn gestart!

De bouw van de Ommer Vechtzomp kan na lange tijd nu echt beginnen! Het scheepshout is binnen en ligt in de werkplaats. Voorzitter Hans Bottema en Scheepsbouwer Harmen Timmerman waren woensdag 17 juni bij Molen de Lelie aan het Molenpad. Zij begeleidden het transport naar de werkplaats, samen met tien andere vrijwilligers.

14,5 meter hout

In onze eerdere berichten kon u al lezen dat het hout voor de stam was aangekomen in Harlingen en daar in planken is gezaagd. Daarna is het vervoerd naar Gendringen in Gelderland om te drogen. Woensdag 17 mei was het eindelijk zover en werden de planken vervoerd. Het hout was droog genoeg en kan nu in de werkplaats worden verwerkt voor de bouw van de Ommer Vechtzomp.

De planken arriveerden op een vrachtwagen met opleggen en werden, onder toezicht van scheepsbouwer Harmen Timmerman, één voor één met heftrucks en mankracht op een stapel gelegd in de werkplaats.

Hout uit Duitsland

Het hout dat wordt gebruikt komt uit Noord-Duitsland van het eiland Fehmarn. Dankzij de subsidie van de gemeente Ommen kon de ruim 14 meter dikke eik worden gekocht. De boom werd getransporteerd naar Harlingen, waar deze in dikke planken is gezaagd. Het hout is gedroogd in Gendringen en ligt nu klaar in de werkplaats aan het Molenpad.