GEZOCHT: Boegbeelden voor de Ommer Vechtzomp!

DELEN? JA GRAAG!
GEZOCHT: Boegbeelden voor de Ommer Vechtzomp!
Oftewel: Schippers en Verhalenvertellers.
De bouw van de Vechtzomp gaat voorspoedig.
Tijd om vooruit te kijken: we zoeken schippers en verhalenvertellers! Bij iedere tocht vanaf voorjaar 2023 gaan er, naast max.24 passagiers, twee of drie bemanningsleden mee voor het veilig varen van het schip.
De Stichting Ommer Vechtzomp start met de werving van deze bemanningen.
SCHIPPERS M/V
De schipper is eindverantwoordelijke en neemt de beslissingen. Het is niet altijd windstil met een lekker zonnetje en een aangename temperatuur. Je bent verantwoordelijk voor het welzijn van bemanning en passagiers en een behouden vaart. Schipper word je niet zomaar: je moet beschikken over het Klein Vaarbewijs1, omdat we met meer dan 12 mensen aan boord varen. Begin 2022 start de opleiding van VaarschoolVaarwijs uit Kampen en #Excello Opleiding & Training uit Ommen. Daarnaast een stuk zelfstudie voor een theoretisch examen bij het CBR. De cursus is gratis en de examenkosten worden vergoed na behalen van het Vaarbewijs.
Niet onbelangrijk: een gezondheidsverklaring moet worden overlegd, dus je moet fit zijn. Het kan lichamelijk af en toe best pittig zijn: de boot vaarklaar maken en na het varen weer netjes en schoon achterlaten voor de bemanning van de volgende trip. Naast de theoretische opleiding krijg je ook nog een praktijkopleiding varen met de zomp.
VERTELLERS M/V
Als je een goed verteller bent en mensen weet te boeien kun je als gids aanmonsteren. Bij iedere vaartocht wordt verteld over de geschiedenis van de zomp, de Vecht en de omgeving als de landgoederen en de natuur. Ook is het belangrijk dat de schippers worden bijgestaan bij het op- en aftuigen van de zomp en helpen bij het vertrek en aanmeren. Ook hiervoor is een beetje fit van ‘lijf en leden’ handig.
Als dit je aanspreekt en je bent minimaal 1 dag per twee weken of een halve dag per week beschikbaar (april t/m oktober), meld je dan aan per mail info@ommervechtzomp.nl of een briefje naar St. Vechtzomp Ommen, Van Reeuwijkstraat 42, 7731EH Ommen (graag met vermelding schipper of gids).
We houden op korte termijn een informatiebijeenkomst. Als je graag van te voren wilt weten of het iets voor jou is, zet dat dan in de brief/mail met je telefoonnummer, dan wordt je teruggebeld.
Een aanmelding betekent niet, dat je automatisch in aanmerking komt voor deze onbetaalde vrijwilligersbaan. Als je na de informatieavond nog interesse hebt, volgt een gesprek met een van de bestuursleden waarna wordt besloten of je kunt aanmonsteren op de Ommer Vechtzomp.